Mikä on Vallan Varjot-kampanja?

Vallan Varjot on Arctic 20 ry:n vetämä Dungeons & Dragons (lyh. D&D) pelisarjan 5. painoksen säännöillä tapahtuva roolipeli, jota pelataan puhumalla ja noppaa heittämällä. Yleensä pelaajamäärä voi vaihdella, mutta normaalisti vähintään 3 pelaajaa vaaditaan pelin onnistumiseksi. Meidän tapauksessamme pelaajia on 6, joista yksi johtaa peliä.

Pelihahmojen tiedot on kirjoitettu paperille, ja yksi ihminen johtaa peliä, sen maailmaa sekä olentoja. Pelinjohtaja on usein suunnitellut maailman valmiiksi (tai käyttää valmista seikkailupohjaa) ja päättää viime kädessä tapahtumista, mutta suurin osa tarinankerronnasta tapahtuu vuorotellen pelaajien kesken.

Pelissä voi yrittää pelaajana tehdä mitä tahansa, ja noppa päättää onnistuuko pelaaja yrityksessään! Pelinjohtaja lopuksi kertoo sanallisesti, mikä on lopputulos.

 

Tämä antaa rajattomat mahdollisuudet tarinankerrontaan, ja peli usein etenee imitoiden oikeaa maailmaa, mutta fantasiamaailmassa. Yleensä pelimaailman tapahtumat ja hahmot paljastuvat vasta pelin edetessä, ja matkan varrella voi tapahtua lähes mitä vain!

Itse peli sijoittuu Rinonin valtakuntaan, jossa valtaa pitää Renald VII, joka on luonut Imperiumin pitämään koko valtakuntaa tiukassa otteessaan. Valtakuntaa vainoavat myös merirosvot, tuntematon sairaus maaseuduilla sekä sodanjälkeiset muutokset.

Tämä kaikki luo jännitteitä, ja osa kansasta haluaa vahvistaa Imperiumin valtaa, toiset taas haluavat tuhota sen, ja juonittelijoita vaanii joka nurkalla.

Pelinjohtajanamme toimii Mikko, ja pelihahmomme ovat Quent, Zanzibar, Kiraz, Harold ja Sage. Heistä on lyhyt esittely jakson alussa ensimmäisissä videoissa.

Tervetuloa seuraamaan seikkailuamme Rinonin valtakunnassa!